ALTYAPI VE NETWORK KABLOLAMA

ALTYAPI VE NETWORK KABLOLAMA
Alt Yapı ve Network Kabloları Nedir?
Alt yapı ve network kabloları, bilgisayarların veri alışverişine izin veren bir telekomünikasyon ağıdır. Bilgisayar ağlarında, ağa bağlı bilgi işlem aygıtları, verileri ağ bağlantıları (veri bağlantıları) boyunca birbirlerine iletir. Düğümler arasındaki bağlantılar, kablo ortamı veya kablosuz ortam kullanılarak kurulur. En iyi bilinen bilgisayar ağı İnternet’tir.
Verileri oluşturan, yönlendiren ve sonlandıran ağ bilgisayar aygıtlarına ağ düğümleri denir. Düğümler kişisel bilgisayarlar, telefonlar, sunucular ve ana bilgisayar donanımı gibi ana bilgisayarları içerebilir. Bu tür iki cihazın, bir cihaz birbiriyle doğrudan bağlantısı olsun ya da olmasın, diğer cihazla bilgi alışverişi yapabildiği zaman birbirine bağlandığı söylenebilir.
Alt yapı ve network kabloları, sinyallerini taşımak için kullanılan iletim ortamlarında, ağ trafiğini düzenlemek için iletişim protokollerinde, ağın boyutunda, topolojisinde ve organizasyonel amaçta farklılık gösterir. Çoğu durumda, iletişim protokolleri, iletim ortamıyla doğrudan ilgilenen fiziksel katman haricinde, daha spesifik veya daha genel iletişim protokolleri üzerinde katmanlaştırılır.
Alt yapı ve network kabloları, erişim, uygulama ve depolama sunucularının, yazıcıların ve faks makinelerinin ortak kullanımı ve e-posta ve anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımı gibi uygulamaları destekler.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.